Работно Време : Пон - Неделя 7 / 24
 Съвети за почистване на автомобил

Съвети за почистване на автомобил

Поради забързания начин на живот, който водим, автомобилите се наложиха като едно от местата, където прекарваме голяма част от времето си. Когато е така обаче, често попадаме в ситуации, в които обстановката в колите ни може да се сравни със складове – за дрехи, за храна,а понякога дори и за отпадъци.


Безспорно за вашия автомобил най-доброто решение, е да го оставите в ръцете на професионалисти, които да се заемат с неговото почистване. Бихте могли да го закарате до най-близката автомивка, където ще върнат предишния му блясък- както отвътре, така и отвън. Ако пък не ви се чака по опашки или сте от хората, които внимават къде харчат парите си и предпочитат да инвестират в други неща, то тези съвети за почистване на кола, са точно за вас:


1. Не мийте колата си когато е твърде горещо или когато капакът е затоплен от двигателя. След „банята” вероятността да останат сапунени петна върху боята се увеличава значително. Не си мислете, че като миете колата си под слънчевите лъчи, е по-добре. Така цветовете по-лесно избледняват.

2. Ето го и вечния въпрос – с какво да почистите автомобила си отвън. От доста време се предлага така нареченият автомобилен сапун. Той обаче не е задължителен и вие можете да изберете някой обикновен почистващ препарат, а защо не и верото, което сте купили за съдовете си.
Балсамът за коса, се оказва, че прави чудеса не само за блясъка на косата, но и за лака на боята на колата. Измитият с балсам за коса автомобил, се цапа по-бавно и отбива дъждовните капки.

3. Използвайте оцета или препарат за почистване на прозорци, за да излъскате стъклата от вътрешната страна. Няма начин да не сте оставили отпечатък на стъклото или да не сте замазали някоя буболечка. Колкото по-добре почистени са всички стъкла от вътрешната страна, толкова по-добра видимост ще има за вас.

4. Чистите фарове са важни за вашата сигурност. Почистването им с обикновен препарат за прозорци, като използвате стар чорапогащник, ще даде желания ефект.

5. Полепналото машинно масло по колата, съчетано с прах и мръсотия от пътя, много често може да навреди. Поръсете с винен камък и после избършете със сапунена вода, измийте и попийте. Петната и мръсотията ще изчезнат без следа.

6. Прахосмукачката ще помогне да оберете всички дребни боклуци, които са останали по седалките, тапицерията на корите и прочие. Колкото по-добре минете през всяка една повърхност в автомобила, дори да просмучете и тавана, толкова по-нова и чиста ще изглежда вашата кола. За още по-големи резултати, не забравяйте да почистите под седалките и около педалите с прахосмукачката. За по-голямо удобство, уверете се, че прахосмукачката ви има няколко различни приставки, с които да достига навсякъде.

Водата остава грозни ивици по автомобила, ако той се кара мокър. След измиване използвайте гюдерия или мека хавлиена кърпа, за да я подсушите. Ако използвате стара чистачка, за да махнете водата, първо се уверете, че няма малки камъчета, за да не издраскате боята.

Колкото повече старание и труд вложите в почистването на автомобила си, толкова по-добре ще изглежда той, а вие от своя страна със сигурност ще се чувствате комфортно докато го управлявате.

Изтичник : https://www.aktivnasigurnost.org/

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.